Print this page

Márton napi sòlet fazekas fõzõedènyben

Elkészítés

Az edènyünkbe rakjuk a zsìrt. Ezt követi a vágott hagyma,(mèg nem tesszük tûzre), a mosott ès nem beáztatott bab, fokhagyma, bors, ès elkeverjük a fûszerpaprikával. Ekkor tesszük bele a combokat. Felengedjük vìzzel. Most tesszük fel fõni, de takarèk lángon kezdjünk az edèny èpsège èrdekèben. Kb 1,5 ò mùlva adjuk hozzá az árpagyöngyöt ès 200 C meleg sütõbe, kemencèbe rakjuk. A tojásokat ezalatt háromnegyed kemènyre fõzzük, megpucoljuk.Kb 2,5 ò ès kèsz a sòlettünk. 
Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: Kb 4 ò

Hozzávalok

Hozzávalók: Kèt nagy fej hagyma, egy evõkanál libazsìr, 1 kg száraz bab, 3-4 gerezd fokhagyma, 4db nagyobb füstölt libacomb, fûszerpaprika egy evõkanál, õrõlt bors, tojás 4 db, hántolt árpa (gersli) 0,15 kg, vìz kb amennyi ellepi .A sòval òvatosan, mert a libacomb elèg sòt tartalmaz!
Read 3858 times