Print this page

Kemencès tùròs csusza

Elkészítés

A szalonnát felkockáccuk, zsìrjára pirìtjuk . A tèsztát sòs vìzben kifõzzük. A tùròt, tejföl háromnegyedèt, ès a kisült töpörtyût, nèmi zsìrral, összekeverjük.
A kifõtt tèsztával jòl elvegyìtjük a tùròs alapot, majd tûzállò edènybe halmozzuk. Kemencèbe, vagy elõmelegìtett sütõben, kb 220 fokon aranysárgára sütjük. Maradèk tejfölt a tálalásnál tesszük a tetejère.
Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: 45 perc

Hozzávalok

Hozzávalók: 0,5 kg házi tùrò, egy nagy poharas tejföl, 0,25 kg füstölt szalonna, 0,25kg házi csusza tèszta, sò, vìz.
Read 2900 times