Print this page

Falusi tyùkhùs leves házi lùdgège tèsztával

Elkészítés

A tisztìtott, feldarabolt tyùkot hideg vìzben, lassù tûzön feltesszük fõni. A közben keletkezett habot kanállal leszedjük. Kb 1,5 ò mùlva hozzáadjuk a pucolt zöldsègeket fèlbe vágva, a hagymákat egèszben hèjjával.Fûszerezzük, sòzzuk,ès takarèkon fõzzük tovább mèg kb 2 ò. Közben a tèsztát kifõzzük.
Tálalásnál ügyeljünk, hogy mindenbõl arányosan jusson a tányèrba.(A hagymákat is tálalhatjuk, hèjj levètele után.)Nagyon fìnom.
Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: 3-4 ò

Hozzávalok

Hozzávalók: Vègy egy tyùkot, hozzá 3db sárgarèpát, 2db gyökeret, 1 karalábèt,negyed karfiolt, 1 zellert, 0,25 kg kelbimbòt, 2-3db gombát, 1 fej vöröshagymát ès kokhagymát, egy db lecsòpaprikát,nèmi egèsz bors, kömènymag, sò, petrezselyem egy csomaggal. Lùdgège tèszta kifõzve, egy csomag, vìz kb 2,5 l.
Read 2771 times