Print this page

Tejszìnes sonkás spenòtos metèlt

Elkészítés

A szalonnát felcsìkozzuk, serpenyõben kiolvasztjuk a zsìrját. Hozzáadjuk az apròra vágott hagymát, lepirìtjuk, majd belekeverjük a csìkokra vágott tarját ès sonkát. Tovább pirìtjuk, a zùzott fokhagymát ès csìkokra vágott spenòtot belekeverjük, majd felöntjük a tejszìnnel,felforraljuk,belekeverjük a krèmsajtot, fetát, fûszerezzük, a kemènyìtõt nèmi vìzzel elkeverjük, hozzáadjuk a raguhoz ès kèszre forraljuk. Amìg a ragù elkèszûl, addig a tèszta is megfõ.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: 30 perc

Hozzávalok

Hozzávalók: 15 dkg backon szalonna, 10 dkg fõtt füstõlt tarja, 15 dkg pulykamell sonka, kis fej hagyma, 40 dkg friss spenòt (ha nincs, akkor jò a fagyasztott leveles is), 3 dl tejszìn, egy doboz sajtkrèm, 10 dkg feta sajt vagy juhtùrò, nèmi vìz, bors, oregánò, kèt gerezd fokhagyma, pici szerecsendiò, 0,5kg frissen gyùrt ìzesìtett durum tèszta, 10 dkg reszelt parmezán sajt, teáskanálnyi kemènyìtõ.
Read 2885 times