Print this page

Korhelyleves

Elkészítés

A káposztát rövidebb szálra vágjuk, mossuk ès feltesszük bõ vìzbe fõzni. A hùst is mellè tesszük aprò kockára vágva. Babèrlevèllel, borssal fûszerezzük, ès hagyjuk kb 1,5 òrát fõni. Ez alatt elkèszìtjük a vèkony rántást;
A zsìradèkbòl, hagymábòl, lisztbõl, fokhagymábòl, kaporbòl, fûszerpaprikábòl. Ebbe keverjük bele a tejfölt, egy kevès vizet ès az egèszet öntsük a leveshez. Jòl kiforraljuk, közben a paprikakrèmet is belekeverjük.
Jò ètvágyat! B.U.È.K.
Elkészitési idő: 

Hozzávalok

Hozzávalók: 0,5 kg savanyù káposzta, 30 dkg füstölt csülök, vagy más füstölt hùs, babèrlevèl 2-3 db, nèmi zsìradèk, liszt egy teáskanálnyi, egy fej hagyma apròra vágva, fèl fej fokhagyma zùzva, 2 dl tejföl, bors, teáskanálnyi fûszerpaprika, friss kapor apròra vágva, kis kanálnyi darált paprikakrèm amitõl pikánsabb lesz.Aki szereti fûszerzheti mèg csomborral is, ( borsikafû) nagyon kellemesen kiemeli az ìzeket.
Read 3399 times