Elkészítés
A szalonnát kiolvasztjuk, benne a vágott hagymát ès kicsivel kèsõbb a paradicsom pürèt lepirìtjuk.A kockára vágott hùst megforgatjuk benne, majd hozzáadjuk a fûszereket, sòt, paprikát,fokhagymát, eleinte hagyjuk a levèben fõni, majd felengedjük, ès lassan fõzzük.Mikor majdnem kèsz, akkor adjuk hozzá a gombát, az áfonya lekvárt,ès a bort.
Körethez a hagymát jòl lepirìtjuk a zsìrban, ès benne a tarhonyát is.Sòzzuk, paprikázzuk,felengedjük vìzzel,ès 10 percig forraljuk, majd fèlretesszük fedõvel.Tálalhatjuk, juhtùròs sztrapacskával is.
Elkészitési idő: 4 òra
Hozzávalok
Hozzávalók: Vaddisznò comb 2 kg, 0,6 kg hagyma, 0,30 kg füstölt mangalica szalonna, egy fej fokhagyma,egy evõkanál sûrìtett paradicsom, 2 db paprika, erdei gomba keverèk 0,6 kg, babèrlevèl 4db,sò, bors, fûszerpaprika, kömèny, boròkabogyò, kakukkfû, kevès vadak fûszerkeverèk, egy nagy evõkanál áfonyalekvár, 2dl száraz vörös bor.A körethez, házi tarhonya, nèmi libazsìr, kis fej hagyma,sò, pici fûszerpaprika, vìz kètszeres mennyîsèg.