ValódiÉtekekBoltja

Ön itt van: Home / Receptek / Hagyományos ételek / Kolozsvári hùsgombòcok

Kolozsvári hùsgombòcok

Elkészítés

A hùsokat ès szalonnát öszegyùrjuk a fûszerekkel,tojással, risszel,fele fokhagymával, fele vágott kaporral ès gombòcokat kèszìtünk belõle.
A káposzta felèt edènybe tesszük, bele rakjuk a gombòcokat ès a kolbászt fèlbe vágva, betakarjuk a maradèk káposztával babèrrlevèl,ès felengedjük teljesen vìzzel ,fõzzük kb 1,5 ò.A zsìradèkbòl, liszbõl,fokhagymábòl, fûszerpaprikábòl,tejfõlbõl rántást kèszìtünk, ès (ekkor èrdemes a gombòcokat kivenni) hozzáadagoljuk a káposztához,5 perc ès kèsz.
Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: 2 ò

Hozzávalok

Hozzávalók: 2,5 kg kovászolt káposzta, vagy savanyù káposzta, 0,75 kg darált hùs, 0,35dkg füstölt darált tarja, 0,15 dkg füstölt darált szalonna, 0,15 dkg elõpárolt rizs, sò, òvatosan mert a füstölt hùsban is van elèg,babèrlevèl 4-5 db, bors fûszerpaprika 2 evõkanál kettè osztva, fele a gombòcba, fele a rántásba, kömèny, 0,5l tejföl, lisztfèle 2 evõkanál,fokhagyma egy fej, kapor egy csomag, egy tojás, egy kanál zsìradèk, egy szál füstölt kolbász.
Megjelent: 2738 alkalommal

Rólunk

2007- ben még egyszerű zöldség-gyümölcs üzletként hoztuk létre boltunkat, melyet már kezdetekkor fejleszteni kívántunk a vásárlói igények figyelembevételével. Manapság egyre nagyobb fontossággal bír az egészséges táplálkozás így kitüntetett figyelmet szentelünk élelmiszereink kiváló minőségének, és megbízható... tovább

 

 

  Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk, de a beállításuk módosítható. 
További infó: Adatkezelési tájékoztató (cookie szabályzat) és Felhasználási feltételek