Nyomtatás

Tanyasi libasült

Elkészítés

A hùsokat jòl besòzzuk, befûszerezzük, a mellet bevágjuk a tetejèn, tepsibe tesszük, mellè rakjuk a hagymákat ès az almát, nèmi vìzzel felöntjük, ès jòl lefòliázzuk. 180 fokon sütjük kb 3 òrát. Mikor a hùs már puha, akkor tegyük a sütõt 220 fokra ès pirìtsuk meg a tetejèt. Ekkor lesz ropogòs a bõre. Kb fèl òra.
Változatos köretekkel tálalhatjuk. Jò ètvágyat!
Elkészitési idő: 3,5 òra

Hozzávalok

Hozzávalók: Libamell egyben (csottal), egy db, kèt db libacomb, kettõ birsalma negyedelve, kettõ vöröshagyma negyedelve, egy fej fokhagyma gerezdre pucolva, sò, bors, friss vagy szárìtott rozmaring. Nèmi vìz.
Köretkènt adhatunk párolt lilakáposztát, hagymás tõrt burgonyával, vagy burgonyapürèvel, bajorkáposztával, knèdlivel,stb.
Megjelent: 3663 alkalommal