Elkészítés
A megtisztított, 2. cm. hosszúra vágott spárgát sós enyhén cukros vízben megfőzzük, a vajból liszttel nagyon világos rántást készítünk, felengedjük kevés spárga - főzővízzel, sűrű mártássá forraljuk és hozzáadjuk a leszűrt spárgát. A tűzről levéve, hozzákeverjük a tejfölt. Kivajazott tűzálló tálat kibéleljük a sonka szeletek egy részével, rásimítjuk a spárgát, befedjük a maradék sonkaszeletekkel, és tetejét sajttal meghintjük. Csak annyi időre toljuk a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.Elkészitési idő: 60. perc. kb.
Hozzávalok
Hozzávalók: 30. dkg.füstölt sonka50. dkg. spárga.
3. dkg. vaj.
2. dkg. liszt
1. dl. tejföl, só, 5.dkg. reszelt sajt.