Print this page

Ùjèvi lencsefõzelèk sült tarjával

Elkészítés

A tarját puhára fõzzük, fèlretesszük. A kihûlt tarját felszeleteljük, megkenjük egy kevès mustárral, fokhagymával, ès megsütjük. Ez idõ alatt a válogatott lencsèt puhára fõzzük a füstölt lèben a babèrlevèllel, citrommal, egèsz hagymával. Rántást kèszìtünk, a (hagymát kivesszük,) fokhagymábòl fûszerpaprika,ès tejfölbõl. Hozzáadjuk a lencsèhez. A karamellizált cukrot kevès vìzzel kiforraljuk, ès hozzáöntjük a fõzelèkhez. Ìzesìtjük mustárral, citrommal, cukorral. A tarjával tálaljuk. BUÈK! ;*)
Elkészitési idő: 3 ò

Hozzávalok

Hozzávalók: Füstölt nyers tarja 0,7 kg, lencse 0,5 kg, egy nagy fej hagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, babèrlevèl 4-5 db, egy pohár tejföl, egy citrom, kèt evõkanál cukor karamellizálva, egy evõkanâl fûszerpaprika, mustár egy evõkanál ,(sò csak, ha szüksèges), nèmi zsìradèk a rántáshoz, vìz ha szüksèges.
Read 3703 times