ValódiÉtekekBoltja

You are here: Home

Krumplis fánk. 2 - 4 személyre.

Elkészítés

A krumplit hájában sós vízben megfőzzük majd meghámozás után megtőrjök,liszttel tojássárgájával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel átgyúrjuk, meghintett gyúró deszkán átdolgozzuk, ùjjnyi vastagra, nyùjtjuk és belisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkot meleg helyen keleszd meg.
kb. 1. órát pihentetni hagyni kell meleg helyen.
Végül a fánkokat bő forró olajban megsütjük pirosra.
Ha megsült meghinted porcukorral, barack lekvárral mèg fìnomabb, azonnal fogyasztható.
Elkészitési idő: 90. perc.kb.

Hozzávalok

Hozzávalók: 25. dkg. burgonya,
30. dkg. liszt,
2. tojás.
3. dkg. zsír
2. dl. tej,
2. dkg. élesztő, kòkusz
olaj a sütéshez
1. kanálnyi cukor, só.
baracklekvár.
Read 3674 times Last modified on Friday, 25 April 2014 16:17

About us

We decided already at the start of our vegetable and fruit store back in 2007 to develop continuously our business according to our customers needs and demands. Nowadays healthy nutrition is gaining on importance, therefore we give special attention to the extra quality of our foods, selected from reliable... next

 

 

  Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk, de a beállításuk módosítható. 
További infó: Adatkezelési tájékoztató (cookie szabályzat) és Felhasználási feltételek