Print this page

Krumplis fánk. 2 - 4 személyre.

Elkészítés

A krumplit hájában sós vízben megfőzzük majd meghámozás után megtőrjök,liszttel tojássárgájával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel átgyúrjuk, meghintett gyúró deszkán átdolgozzuk, ùjjnyi vastagra, nyùjtjuk és belisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkot meleg helyen keleszd meg.
kb. 1. órát pihentetni hagyni kell meleg helyen.
Végül a fánkokat bő forró olajban megsütjük pirosra.
Ha megsült meghinted porcukorral, barack lekvárral mèg fìnomabb, azonnal fogyasztható.
Elkészitési idő: 90. perc.kb.

Hozzávalok

Hozzávalók: 25. dkg. burgonya,
30. dkg. liszt,
2. tojás.
3. dkg. zsír
2. dl. tej,
2. dkg. élesztő, kòkusz
olaj a sütéshez
1. kanálnyi cukor, só.
baracklekvár.
Read 3664 times Last modified on Friday, 25 April 2014 16:17