Elkészítés
A krumplit hájában sós vízben megfőzzük majd meghámozás után megtőrjök,liszttel tojássárgájával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel átgyúrjuk, meghintett gyúró deszkán átdolgozzuk, ùjjnyi vastagra, nyùjtjuk és belisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.A kiszaggatott fánkot meleg helyen keleszd meg.
kb. 1. órát pihentetni hagyni kell meleg helyen.
Végül a fánkokat bő forró olajban megsütjük pirosra.
Ha megsült meghinted porcukorral, barack lekvárral mèg fìnomabb, azonnal fogyasztható.
Elkészitési idő: 90. perc.kb.
Hozzávalok
Hozzávalók: 25. dkg. burgonya,30. dkg. liszt,
2. tojás.
3. dkg. zsír
2. dl. tej,
2. dkg. élesztő, kòkusz
olaj a sütéshez
1. kanálnyi cukor, só.
baracklekvár.