Print this page

Medvehagyma krémleves

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk. Beletesszük a megmosott medvehagymát, kissé fonnyasztjuk. Felengedjük a tejszínnel, és turmixoljuk. Hozzáadjuk a sót borst,forráskor behabarjuk, hozzátesszük az alaplevet, vagy vizet és leveskockát, majd alaposan kiforraljuk.
Azonnal tálaljuk. Igazi friss tavaszi vitaminbomba leves, és nagyon finom!
Elkészitési idő: 20 perc

Hozzávalok

Hozzávalók: 2. csokor medvehagyma, 05. liter tejszín kevés, mokkás kanálnyi keményítő, vagy liszt a habaráshoz, 2 d. liter alaplé, vagy víz és leveskocka, ízlés szerint só, bors.
Tálaláskor pirított rozskenyérkockákat, és reszelt sajtot adunk hozzá.
Read 2732 times Last modified on Friday, 25 April 2014 16:22